Zidno grijanje i hlađenje

Ugodna toplina sa zidnim grijanjem

Sustavi grijanja i hlađenja u zidovima raspodjeljuju toplinu površinskim grijanjem, stvarajući ugodno okruženje za korisnika. Ugraditi zidno površinsko grijanje lakše je no što mislite. Ovisno o sustavu kojeg ugrađujete, zidno grijanje može se ugraditi na zidne profile ili u slučaju mokre ugradnje izravno u gipsani sloj.

Zidni sustavi grijanja i hlađenja nude mnoge prednosti, ne samo za novogradnju već posebno i za renovacijske/adaptacijske projekte.

Optimalna temperatura prostorija u novogradnji i u starim objektima

  • Nevidljivo, energetski učinkovito rješenje 
  • Može se kombinirati s obnovljivim izvorima energije 
  • Pouzdani, provjereni proizvodi
  • Arhitektonska sloboda

Zidno grijanje je pogodno za sustave ugradnje sa mokrom i suhom žbukom

Zidno grijanje pogodno je za sustave ugradnje s mokrom i suhom žbukom. Ugradnja površinskog grijanja i hlađenja putem zida može se izvesti u mokroj i suhoj varijanti. Obje metode mogu se naći u novim projektima i projektima za renoviranje. Kao izvor topline može se koristiti bilo koji sustav grijanja. Zidno grijanje se po razumnoj cijeni može lako naknadno ugraditi u drvene zidne pregrade.
Uponor preporučuje energetski učinkovitu upotrebu obnovljivih izvora energije, posebno u kombinaciji s toplinskom pumpom.

Proizvodi za zidno grijanje i hlađenje

Bilo kao lagane gipsane ploče ili za mokru ugradnju žbukanjem. Uponor sustavi za zidno grijanje i hlađenje jednako su pogodni za nove objekte kao i energetsku nadogradnju u starim objektima